Hur lagrar man marijuanafrön på rätt sätt?

Feminiserade marijuana- och cannabisfrön

Naturen kan överraska alla med sina lösningar. Det är inte annorlunda i fallet marijuana frön. Även om dessa har ett hårt skal som gör cannabisfröet ganska hållbart, är det väldigt viktigt att förvara marijuanafrön ordentligt.

Detta hållbara hampfröskal skapat av naturen gör själva fröet motståndskraftigt mot olika yttre förhållanden, t ex temperatur eller luftfuktighet, men gör inte fröet oförstörbart. Plötsliga förändringar i yttre faktorer kan negativt påverka dessa dyrbara små. Att förvara dina marijuanafrön på rätt sätt kan förhindra att de försämras och hjälpa till att skydda din dyrbara genetik!

Idealiska förhållanden - lagring av marijuanafrön

Frön, oavsett växt, är "levande". Vad betyder det? Innan groningsprocessen börjar stoppar fröna naturligt denna process. Detta är det så kallade tillståndet av frövila (precis som tillståndet för vintersömn hos djur kallas för viloläge).

Förvaring av marijuanafrön är mycket viktigt!

Hur man korrekt lagrar marijuanafrön

Att lagra dina marijuanafrön är avgörande för att behålla deras livsduglighet och groningsförmåga. Här är några tips:

  • Temperatur: Frön bör förvaras svalt. Den idealiska temperaturen är runt 6-8 grader Celsius. Ett kylskåp är ett utmärkt val, men kom ihåg att undvika frekventa temperaturförändringar.
  • fuktighet: För hög luftfuktighet kan få fröna att mögla och för låg luftfuktighet kan göra att fröna torkar ut. Den idealiska luftfuktigheten är runt 20-30%. Du kan förvara fröna i en lufttät behållare med små silikagelpåsar för att absorbera fukt.
  • Ljus: Frön bör förvaras mörkt eftersom ljus kan uppmuntra dem att gro. Det är bäst att placera dem i en ogenomskinlig behållare eller slå in dem i aluminiumfolie.
  • Märkning: Om du har olika sorter av frön är det en bra idé att märka dem på lämpligt sätt för att undvika framtida misstag.
  • Skadedjursskydd: Se till att förvaringsområdet är fritt från skadedjur som kan skada fröna.

Kom ihåg att korrekt lagrade frön kan förbli livskraftiga i många år. Genom att upprätthålla de rätta förhållandena ökar du din chans att framgångsrikt odla dem när du bestämmer dig för att odla dem.

Optimala lagringsförhållanden för cannabisfrön

För att inte döda fröna bör lämpliga lagringsförhållanden tillhandahållas tills odlaren bestämmer sig för att gro och plantera dem. Naturligtvis, när det gäller marijuanafrön, bör du ta reda på om det inte finns några straffrättsliga sanktioner mot odlare för att odla cannabis i ditt land.

â € <â € <Marijuanafröns fiender är:

Marijuana frön

  1. fuktighet

  2. hög ljusintensitet

  3. temperaturförändringar

â € <De idealiska förhållandena för att lagra marijuanafrön är svala, torra och mörka platser. Varje producent av marijuanafrö levererar frön i originalförpackning, ofta idealiska för förvaring. Det är värt att ta vara på.

â € <Risker för felaktig förvaring av marijuanafrön

Om du utsätter dina cannabisfrön för snabba temperaturförändringar eller mycket solljus, kommer de att börja förbruka sina egna inre näringsämnen. Då faller chansen groning sådant frö i framtiden. Hög luftfuktighet kan å andra sidan resultera i att det uppstår mögel på fröna - detta bör undvikas eftersom ruttna frön inte heller kommer att gro.

lagring av marijuanafröFörvaring av marijuanafrön – var är den bästa platsen?

Allt beror på hur lång tid efter att du fått dina frön du tänker använda dem. Om denna tid är obetydlig räcker det med en låda eller en skuggig garderob hemma, i ett rum med en stabil temperatur. Det är värt att komma ihåg att undvika platser som utsätts för till exempel drag eller ventilation, samt platser som garage eller verkstad.

När det gäller de längre lagring av marijuanafrö då är kylskåpet det mest lämpliga, och helst det mer sällan använda (om möjligt).

Marijuanafrön i sig, som det skrevs tidigare, förvaras bäst i originaltillverkarens förpackning. Om du har några få kvar från paketet, till exempel 100 stycken, kan du dessutom använda en snörepåse som tar bort all luft från dess inre. Det är också värt att skydda det hela från ljus genom att lägga det till exempel i en mörk låda eller plastpåse. Du kan också använda frysen - ju lägre temperatur desto bättre. Detta är dock inte ett nödvändigt steg. Patentet med ett kylskåp kommer helt att tillåta hampafrön att behålla sin groning i några bra år.

â € <

Vi välkomnar dig hjärtligt till vår cannabisbutik. Vi lagrar marijuanafrön väl, så du kan alltid vara säker på att du får varor av högsta kvalitet. Hitta oss på Facebook (klick) och Instagram (klick). Det finns gott om nyheter, tävlingar, artiklar och många överraskningar. Vänta inte - klicka!

HUR MAN FÖRVARAR MARIJUANA FRÖ | FÖRVARING AV MARIJUANA FRÖ